Gin och Tonic-marmelad

Klassiska drinken Gin och Tonic i marmeladform! Perfekt gå bort-present till GT-fantaster. Gin och Tonic ger limemarmeladen en behaglig beska som passar bra till blåmögelost eller gruyère eller till att glasera en cheesecake. 

Gin och Tonic-marmelad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dl tonic water
  • 0,5 dl gin
  • 4 lime - –5
  • 2 msk melatin - gul
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp tonic och gin och koka ner tills 2/3 återstår, ca 5 min.

  2. Skölj limen i ljummet vatten. Skala den med zestjärn och pressa ut 1 dl saft. Häll saften i kastrullen och tillsätt limeskal och melatin. Koka ytterligare ca 5 min.

  3. Mät blandningen till 3 dl – det är viktigt med rätt mängd så att marmeladen kommer att stelna. Tillsätt sockret. Koka marmeladen under omrörning ca 5 min.

  4. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.

  5. Kökstipset! Pektinpulvret melatin köps i påsform.

Vad tyckte du om receptet?

Alkoholfritt! Eftersom sylten kokas avdunstar alkoholen i marmeladen så att bara smaken blir kvar och inte alkoholen.