Gin och Tonic-marmelad

Klassiska drinken Gin och Tonic i marmeladform! Perfekt gå bort-present till GT-fantaster. Gin och Tonic ger limemarmeladen en behaglig beska som passar bra till blåmögelost eller gruyère eller till att glasera en cheesecake.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dl tonic water
  • 0,5 dl gin
  • 4 lime - –5
  • 2 msk melatin - gul
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp tonic och gin och koka ner tills 2/3 återstår, ca 5 min.

  2. Skölj limen i ljummet vatten. Skala den med zestjärn och pressa ut 1 dl saft. Häll saften i kastrullen och tillsätt limeskal och melatin. Koka ytterligare ca 5 min.

  3. Mät blandningen till 3 dl – det är viktigt med rätt mängd så att marmeladen kommer att stelna. Tillsätt sockret. Koka marmeladen under omrörning ca 5 min.

  4. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.

  5. Kökstipset! Pektinpulvret melatin köps i påsform.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!