Gifflar med kryddost och valnöt

30 min + 15 min i ugn Gifflarna smakar bäst om de serveras varma. Lagar du till många kan de förberedas dagen innan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 smördegsplattor - frysta
  • 100 g kryddost
  • 50 g valnötter
  • 1 ägg
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. Riv osten och grovkrossa valnötterna.

  2. Skär plattorna mitt itu i kvadrater. Kavla ut dem till dubbel storlek och skär dem mitt itu på diagonalen till trekanter. Pensla med ägg.

  3. Lägg ost och nötter på den breda ändan och rulla ihop. Fäst den sista snibben underst så att den inte jäser upp. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla gifflarna och strö på kummin och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera gifflarna nygräddade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!