GI Viktkolls nöttårta med mandariner

Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl nötkärnor - blandade
  • 2,5 dl sötningsmedel - Hermesetas, eller råsocker
  • 3 äggvitor

Fyllning

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 2 mandariner

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Mal nötterna och blanda dem med sötningmedel.

  2. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.

  3. Rita upp fyra rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper. Bre ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

  4. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. Låt svalna på plåten.

  5. Vispa grädden till skum. Lägg samman bottnarna med vispad grädde emellan.

  6. Spritsa resten av grädden över tårtan och garnera med mandarinklyftor. Pudra över kakao.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!