GI-tårta

En riktigt god GI-tårta med kräm på cashewnötter och hallon i botten. En tårta utan socker som passar dig som följer GI.
Allt om Mat

Tårtbotten

  • 1,5 dl cashewnötter - osaltade
  • 1,5 dl aprikoser - torkade
  • 1,5 dl fikon - torkade
  • 2 tsk citron
  • 1 tsk kanel - eller kardemumma

Cashewkräm

  • 3 dl hallon - färska eller frysta
  • 1 dl cashewnötter - osaltade, naturella
  • 0,5 dl torkade aprikoser och fikon

Dekoration

  • 3 plommon
  • 1 mango - eller 2 nektariner
  • 150 g hallon - färska eller frysta
  • 1 klementin
  • 1 kiwi
  • 5 - 6 physalis

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötter och fikon över natten. Även cashewnötterna till krämen i en egen skål.

  2. Häll av vattnet och kör blandningen i mixer. Smaksätt med citron, kanel och/eller kardemumma.

  3. Lägg upp blandningen på ett tårtfat, forma till en rund tårtbotten.

  4. Mixa cashewkrämen med hallon och aprikoser/fikon.

  5. Bred över cashewkrämen. Dekorera fritt med frukt och bär före servering.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!