Getostpaj med pinjenötter och honung

Recept på getostpaj med pinjenötter. En paj där bara bottnen gräddas. Ostfyllningen stelnar i kylskåp.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk mjölk

Getostcrème

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl mjölk
  • 500 g getost
  • 400 g philadelphia
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Garnering

  • 25 g pinjenötter
  • 2 msk honung - flytande
  • 10 oreganoblad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter och nagga botten med en gaffel.

  2. Kyl pajen ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.

  3. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löses upp ordentligt. Ta bort det yttersta skalet på getosten.

  4. Mixa sedan resterande ingredienser med gelatinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajformen och låt stelna några timmar i kylen.

  5. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna tills de har fått fin färg.

  6. Skär upp pajen i portionsbitar och häll över honung och rostade pinjenötter. Garnera med oreganobladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!