Getostfylld lammytterfilé med örtbalsamico

Johannes Videhult
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 g lammytterfilé
  • 150 g getost - chevre
  • 2 tsk timjan - finhackad
  • 1 tsk rosmarin - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl crema di balsamico
  • 0,5 dl vatten

GARNERING

  • 1 timjan
  • 1 rosmarin
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Putsa lammfilén och snitta upp den på längden som en rulltårta.

  2. Blanda getosten med timjan och rosmarin. Bred blandningen på köttet och rulla ihop. Rulla först in det i plastfilm, som en smällkaramell, därefter även i ugnsfolie.

  3. Sätt i en termometer och ugnsstek till 60-62° innertemperatur.

  4.  Ta ut och låt köttet svalna i sin förpackning. Skär det inför serveringen i 3 cm breda bitar.

  5. Späd balsamicon med vatten och servera den ringlad på assietterna ihop med lammrullen. Garnera med timjan och rosmarin, strö över flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!