Getostburgare med grillad aubergine och rostad paprika

En supergod, vegetarisk burgare med rostad paprika, aubergine och spiskummin.
Tommy Myllymäki
Ann-Charlotte Fägerlind
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 8 aubergine - tjocka skivor (2 cm)
  • 2 paprikor - röda i halvor
  • 200 g getost
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 peperoncino - eller torkad piri piri, mortlade
  • 3 vitlöksklyftor - krossade
  • 1 lime - saft och skal av
  • 1 dl myntablad - plockade
  • olivolja - att steka i
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Gnid in paprikorna med olja och rosta dem i ugn 250 grader tills de är svarta, tag ut och skala bort det svarta skalet. Vänd upp paprikorna med rivet skal och saft av 1 lime samt lite salt och 3 msk olivolja låt stå i rumstemperatur till servering.

  2. Stek auberginen i rikligt med olja på hög värme tillsammans med krossad vitlök, spiskummin och peperoncino tills att de är mjuka och goda. Krydda med salt

  3. Rosta brödet och toppa med varm aubergine och ljummen paprika. Smula över getosten och avsluta med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök