Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Varm getostbakelse med lingon och kola

Vill du variera kan du servera hjortronmylta till.
Varm getostbakelse med lingon och kola
Varm getostbakelse med lingon och kola
Varm getostbakelse med lingon och kola
Servera getostkakan direkt med kolagrädde och rårörda lingon. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 citron
  • 300 g getost - mjuk, utan kant
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mandelspån

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl karamelliserad mjölk
  • 1 dl lingon - rårörda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet.

  2. Lägg citronskalet i en matberedare med getost, ägg, socker och grädde. Mixa tills det blir slätt. Häll smeten i sex ugnssäkra portionsformar eller en stor form, ca 15 x 20 cm.

  3. Strö över mandeln och grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min, tills den har stannat. Stor form gräddas ytterligare 15 min.

  4. Vispa grädden och blanda med den karamelliserade mjölken.

  5. Servera getostkakan direkt med kolagrädde och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Cecilia Hansson