Gazpacho

Recept på gazpacho. Gör soppan ganska tjock och späd  med isbitar vid servering. Köp färdiga krutonger och strö dem på soppan vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 - 8 tomater - (ca 600 g) färska
  • 0,5 gurka - (200 g)
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 chili - t ex röd spansk peppar
  • 1 burk tomater - (400 g) passerade
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 1 rödlök - liten
  • 1 paprika - liten röd
  • 0,5 gurka
  • 1 påse krutonger
  • isbitar

Gör så här

  1. Skär bort stjälkfästet och halvera tomaterna. Skala gurkan om skalet är beskt. Skala vitlöken. Finhacka chilin.

  2. Mixa tomater, gurka, vitlök och chili i en matberedare eller mixer. Tillsätt tomater, vinäger och salt.

  3. Tillbehör: Skala löken, kärna ur paprikan. Finhacka lök, paprika och gurka.

  4. Servera soppan i små glas (ca 1 dl per pers) med is. Låt gästerna tillsätta krutonger och grönsaker.

  5. Tips! Soppan räcker till 8 personer som förrätt och fyra om du vill ha den som huvudrätt.

Vad tyckte du om receptet?