Gazpacho

Recept på gazpacho av Johan Backeus. Soppan kan förberedas dagen före festen. Garnera vid servering.
Johan Backeus
Årets kock Johan Backeus serverar gazpacho i glas.
Årets kock Johan Backeus serverar gazpacho i glas. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 tomater
  • 1 bit gurka - (ca 10 cm)
  • 0,5 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk salt

Garnering

  • paprika och gurka - finhackad
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär tomater och gurka i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Mixa alla grönsaker i en mixer.

  2. Sila soppan och blanda med olja och vinäger. Krydda med salt.

  3. Garnera soppan med finhackade grönsaker och olja.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Johan Backeus:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!