Gazpacho med vattenmelon och mynta  

Gazpacho med vattenmelon och mynta är det som gäller heta sommardagar. Denna är frisk och får dessutom lite extra hetta av chili.  
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 g vattenmelon
  • 500 g tomater - i olika färger
  • 0,5 gurka
  • 1 selleristjälk
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger

Garnering

  • koriander
  • olivolja

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skala och skär den i bitar. Tärna tomaterna. Skala gurkan och skär den i bitar. Skär selleristjälken i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Lägg frukt och grönsaker i en mixer. Tillsätt basilika, mynta, olja och vinäger. Mixa till en slät soppa.

  3. Häll soppan i skålar. Toppa med koriander och olja. Servera med surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!