Gazpacho med räkor

Recept på gazpacho med räkor. Svalkande och het på samma gång! Strö över lite chiliflakes vid servering.

Gazpacho med räkor

  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten paprika - gul
  • 1 liten röd paprika
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 gurka
  • 4 tomater - mogna
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 500 g räkor med skal
  • 12 gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och grovhacka gurkan. Grovhacka tomaterna.

  2. Mixa grönsakerna med mixerstav. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt fram till serveringen.

  3. Skala räkorna. Fördela soppan i glas. Lägg några räkor i varje glas och häng en på kanten. Stick ner gräslöksstrån och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!