Gazpacho med persikor

Gazpacho med persikor är en fräsch, fruktig och mild gazpacho som är en perfekt match till cava. Paprikan ger en spännande och god smakbrytning till söta persikor, och gör att vinet passar extra bra.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 aprikoser - torkade, mjuka
  • 2 dl vatten
  • 3 persikor - mogna
  • 1 paprika - gul
  • 300 g cantaloupe - skalet bortskuret och utan kärnor
  • 2 msk balsamvinäger - vit
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl cava - ev
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 50 g manchego

Garnering

  • 1 msk gräslök
  • ätliga blomblad - t ex ramslök, gräslök, verbena, fläder

Gör så här

  1. Koka upp aprikoserna med vattnet. Låt kallna. Kärna ur och skär persikor och paprika i bitar.

  2. Mixa paprika, persikor, melon och aprikoser med vattnet, vinäger och 2 msk olja. Späd eventuellt med cava. Passera soppan genom en sil. Kyl soppan ca 2 timmar.

  3. Smula eller riv manchegon. Skär gräslöken mycket fint med vass kniv. Häll upp soppan och garnera med ost, 2 msk olja, gräslök och blomblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!