Gazpacho med blåbär

En kall grönsakssoppa som får en ny karaktär med blåbär. ­Gazpacho är en frisk sommarsoppa som passar till förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kapsel fond du chef - grönsaksfond
  • 3 dl vatten
  • 1 bröd - (50 g) skiva ljust
  • 3 tomater - solmogna
  • 1 gurka
  • 1 paprika - röd
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,75 tsk salt
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl krutonger

Gör så här

  1. Lös fonden i vattnet och värm eventuellt. Låt svalna.

  2. Finfördela brödet i en skål. Häll på buljongen.

  3. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala gurkan och skär den i bitar, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg alltsammans i en matberedare och mixa tillsammans med vinäger, tomatpuré samt bröd- och buljongblandningen till en slät soppa.

  4. Häll upp soppan i en skål och krydda med peppar och salt. Skala och finhacka löken. Tillsätt lök och blåbär. Servera soppan väl kyld. Toppa med krutonger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!