Gazpacho

En spansk soppa gjord på solmogna tomater och andra nyskördade grönsaker, som serveras kall. Bjud knäckebröd med Keso och hackad gräslök till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 tomater
  • 1 gurka - liten grön (250 g)
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika - gul
  • 3 dl tomater - passerade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 lime - skal och saft
  • 0,5 msk olivolja

Tillbehör

  • 4 hårt bröd - bitar
  • 150 g keso - naturell
  • 1 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning och låt kallna. Skär en tomat, hälften av gurkan, skalad lök och vitlök i bitar. 2.Halvera paprikan, ta bort kärnorna och skär ena halvan i bitar.

  2. Lägg ner grönsaksbitarna och buljongen i en matberedare och kör dem till en puré. Blanda med passerade tomater. Krydda med salt, peppar, limeskal, limesaft och olja.

  3. Skär de återstående grönsakerna i små tärningar till garnering.

  4. Servera med knäckebröd, Keso och gräslök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!