Garam masala

Garam masala är en mald, mustig och aromatisk kryddblandning som är vanlig i det indiska köket. Den har en viss hetta och sötma och finns i ett stort antal variationer. Vissa av kryddorna rostas hela för att få fram mer arom innan de mals.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 msk spiskummin - hel
  • 2 msk koriander - hel
  • 2 msk gurkmeja - mald
  • 2 msk ingefära - mald
  • 1 - 2 msk kanel - mald
  • 1 - 2 msk kardemumma - mald
  • 2 krm chili - mald
  • 1 krm kryddnejlika - mald
  • 1 krm muskot - fint riven

Gör så här

  1. Rosta spiskummin och koriander i en torr stekpanna på medelvärme 2–3 min. Låt svalna.

  2. Mal spiskummin och koriander i en kryddkvarn eller mortla dem till ett fint pulver. Blanda med övriga kryddor och förvara mörkt i en lufttät burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!