Garam masala

Garam masala är en mald, mustig och aromatisk kryddblandning som är vanlig i det indiska köket. Den har en viss hetta och sötma och finns i ett stort antal variationer. Vissa av kryddorna rostas hela för att få fram mer arom innan de mals.

Garam masala
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 msk spiskummin - hel
  • 2 msk koriander - hel
  • 2 msk gurkmeja - mald
  • 2 msk ingefära - mald
  • 1 - 2 msk kanel - mald
  • 1 - 2 msk kardemumma - mald
  • 2 krm chili - mald
  • 1 krm kryddnejlika - mald
  • 1 krm muskot - fint riven

Gör så här

  1. Rosta spiskummin och koriander i en torr stekpanna på medelvärme 2–3 min. Låt svalna.

  2. Mal spiskummin och koriander i en kryddkvarn eller mortla dem till ett fint pulver. Blanda med övriga kryddor och förvara mörkt i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?