Gammaldags hallonsnitt på nytt vis

Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan den skäras i generösa bitar. Gräddningstiden är densamma oavsett storlek på kakorna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 dl hallonsylt - fast

Glasyr

  • 1,5 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Garnering

  • 1 dl mandelspån - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.

  2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!