Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor

Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor är en spanskinspirerad förrätt. Lägg upp de nystekta räkorna på ett fat och låt alla ta för sig.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g vannameiräkor - tinade, råa utan skal, ASC-märkta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt

Tillbehör

  • 1 baguette

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ur 1 msk saft.

  2. Stek räkorna i 2 msk olja i en het stekpanna ca 1 min. Tillsätt vitlök och chiliflakes och stek vidare ca 1 min. Tillsätt citronskal, citronsaft och persilja. Krydda med flingsalt.

  3. Servera räkorna direkt på ett fat tillsammans med baguette. Ringla gärna över lite extra olja och servera med resterande citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!