Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor
Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor är en spanskinspirerad förrätt. Lägg upp de nystekta räkorna på ett fat och låt alla ta för sig.
Ingredienser
-
500 g
vannameiräkor
- tinade, råa utan skal, ASC-märkta
-
2
vitlöksklyftor
-
1 kruka
bladpersilja
-
1
citron
-
2 msk
olivolja
-
2 krm
chiliflakes
-
1 tsk
flingsalt
Tillbehör
-
1
baguette
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ur 1 msk saft.
-
Stek räkorna i 2 msk olja i en het stekpanna ca 1 min. Tillsätt vitlök och chiliflakes och stek vidare ca 1 min. Tillsätt citronskal, citronsaft och persilja. Krydda med flingsalt.
-
Servera räkorna direkt på ett fat tillsammans med baguette. Ringla gärna över lite extra olja och servera med resterande citron.