Fyllda småbröd från frysen  

Baka små kuvertbröd som du fyller med härligt krämig fyllning. Frys in dem direkt och ta fram till buffé eller bjudning. Små fina tilltugg som tinar på 1 timme i rumstemperatur.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)

Pensling

  • ägg

Garnering

  • sesamfrö, vallmofrö, chiafrö, havregryn, boveteflingor, linfrö

Fyllning 1

  • 100 g lax - kallrökt
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Fyllning 2

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 100 g färskost - naturell
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0,5 dl paprika - grillad från burk

Fyllning 3

  • 1 morot - liten (40 g)
  • 75 g vitkål
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°.

  2. Häll blandningen över jästen och tillsätt havregryn, salt och mjöl.

  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  4. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 2 cm tjock. Ta ut rundlar ur degen med ett litet mått, ca 4 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.

    Foto: Per Ranung

  5. Pensla degrundlarna med uppvispat ägg och strö på frön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.

    Foto: Per Ranung

  6. Fyllning 1: Finhacka laxen och blanda med ost, gräslök, citronskal och peppar. Fyllning 2: Skär baconet i tunna strimlor. Stek det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av och kallna på hushållspapper. Blanda baconet med ost, senap och honung. Lägg på paprika. Fyllning 3: Skala moroten. Grovriv morot och vitkål på rivjärn. Blanda med ost, pepparrot, socker och salt.

    Foto: Per Ranung

  7. Halvera bröden och fyll dem med de olika fyllningarna. Lägg de fyllda bröden på en bricka och ställ dem i frysen tills de är genomfrysta, ca 4 timmar.

    Foto: Per Ranung

  8. Lägg bröden i fryspåsar eller burkar och förvara i frysen fram till servering. Ta fram bröden ca 1 timme före servering. Bröden håller i frysen ca 2 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!