Fyllda portabellohattar

Tillaga svampen i ugnen eller på grillen.

Lena Söderström
Fyllda portabellohattar
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 stor gul lök - eller röd
  • 125 g körsbärstomater
  • 2 dl babyspenat - förvälld
  • 2 dl oliver - kärnfria
  • 125 g minimozzarella
  • 2 - 3 örter - hackade
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 1 dl parmesan - riven

Garnering

  • 1 citron - finstrimlat skal
  • chiliflakes
  • örter - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill 200 grader.

  2. Gröp ur de svarta lamellerna på svampens undersida med en liten sked. Placera svamparna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med oljan. Grilla i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör fyllningen under tiden.

  3. Skala och hacka löken.

  4. Skär tomaterna i små klyftor. Blanda lök, tomater, spenat, oliver, mozzarella och örter i en bunke. Ringla över citronsaft och olja. Salta och blanda väl.

  5. Fördela fyllningen i svampen, strö över parmesan och gratinera i cirka 15 minuter. Garnera med citronsskal, chiliflingor och färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.

Tips!

Portabellohattar är som gjorda för att fyllas med något gott. Men du kan också använda extra stora champinjonhattar.