Fyllda paprikor

60 min Paprikorna passar bra som vegetarisk lunchrätt med sallad och bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l blandsvamp - t ex taggsvamp, kantareller, och björksopp
  • 2 gul lök - små (à ca 50 gram)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning svampbuljong
  • 1,5 dl korngryn
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk timjan - finhackad
  • 4 paprika - i olika färger
  • 1 dl lagrad ost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt smör, lök och vitlök till svampen. Fräs ca 15 min på svag värme.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt korngryn och tomatpuré. Låt koka under lock ca 30 min tills vattnet nästan kokat in.

  3. Tillsätt svampfräset och smaksätt med salt, peppar och timjan.

  4. Dela paprikorna på längden, kärna ur och skölj dem. Lägg halvorna i lättsaltat (1 tsk salt/liter vatten) kokande vatten. Koka 3 min och låt paprikahalvorna rinna av.

  5. Lägg halvorna i en smord ugnssäker form. Fördela fyllningen i halvorna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!