Fyllda grönsaker med kamut och fetaost

Laga gärna grönsakerna en dag i förväg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl kamut
  • 2 paprika - stora
  • 2 tomater - stora
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini - eller aubergine, liten (ca 150 g)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g fetaost
  • 3 msk persilja - finstrimlad
  • 2,5 dl hönsbuljong - tärning + vatten

Till garnering

  • 1 dl persilja - strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tillaga kamutvetet enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur köttet. Grovhacka tomatköttet. Ställ paprika och tomater i en ugnssäker form.

  3. Skala och finhacka löken. Ansa och skär zucchinin i små tärningar.

  4. Fräs löken i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt zucchini och fräs ytterligare 3–5 min. Smula ner buljongtärningen och blanda i det hackade tomatköttet. Krydda med salt och peppar. Blanda i grynen och låt allt bli genomvarmt. Tärna osten. Ta pannan från värmen och blanda i fetost och persilja.

  5. Fördela fyllningen i paprika och tomater. Ringla över resten av olivoljan och täck med locken. Häll buljongen i formen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min tills grönsakerna är mjuka. Garnera med persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!