Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Fyllda ägghalvor

Recept på fyllda ägghalvor. Perfekt att servera som förrätt, ha på påskbordet eller härlig midsommarbuffé.

Lena Söderström
Fyllda ägghalvor
Fyllda ägghalvor
Fyllda ägghalvor
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 - 4 ägg - hårdkokta, kalla

Fyllning

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk örter - till exempel gräslök eller dill, finhackade
  • 0,5 tsk srirachaketchup
  • salt

Garnering

  • forellrom
  • räkor - skalade
  • lax - små bitar av gravad eller rökt
  • örtblad
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Skala äggen. Dela dem i halvor och ta ut gulorna. Mosa gulorna med en gaffel. Blanda i majonnäs och örter. Smaka av med sriracha och salt.

  2. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat. Garnera med forellrom, skalade räkor, små bitar av gravad eller rökt lax. Toppa med örtblad och strö över lite paprikapulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök