Fyllda ägghalvor

En snabblagad rätt som är enkel att variera och går att förbereda. Ägghalvorna får härlig fyllning av äggula, bacon och räkor.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 10 ägghalvor
  • 5 ägg - hårdkokta, kalla
  • 4 - 5 msk majonnäs
  • 1 - 2 droppar tabasco
  • salt
  • 2 bacon - skivor
  • 20 räkor - skalade
  • örtblad
  • paprikapulver - gärna rökt

Gör så här

  1. Skala äggen. Dela dem i halvor och ta ut gulorna.

  2. Mosa gulorna med en gaffel. Blanda det mosade med majonnäsen till en smidig smet, smaka av med tabasco och salt.

  3. Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Hacka bacon, men spara 5 små bitar till garnering.

  4. Hacka hälften av räkorna, spara resten av räkorna till garnering.

  5. Blanda hälften av äggulefyllningen med hackad bacon. Blanda resten av fyllningen med hackade räkor.

  6. Fördela fyllningen i ägghalvorna. Ställ ägghalvorna på ett fat. Garnera med de sparade baconskivorna och räkorna. Toppa med örtblad och strö över lite paprikapulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!