Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ägghalvor fyllda med gravad lax-röra

Ägghalvor är en klassiker till påsk och det här receptet med härlig majonnäsröra med gravad lax är så gott!

Lena Söderström
Ägghalvor fyllda med gravad lax-röra
Ägghalvor fyllda med gravad lax-röra
Ägghalvor fyllda med gravad lax-röra
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 - 4 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1 droppe tabasco
  • 1 - 2 smörgåsskivor, graxad lax - hackad

Till garnering

  • 1 smörgåsskiva, gravad lax
  • rökt paprikapulver
  • örtblad - färska

Gör så här

  1. Hårdkoka och skala äggen. Dela dem i halvor och ta ut gulorna.

  2. Mosa gulorna med en gaffel. Blanda det mosade med majonnäsen. Smaka av med tabasco och paprikapulver. Blanda i den hackade laxen.

  3. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat. Garnera med laxskivan delad i små bitar, paprika­pulver och örtblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också: Fler goda recept till påsk hittar du här