Fylld kyckling med pesto, färskost, körsbärstomater och spenat

Recept på fylld kyckling med pesto, färskost och tomater. Kycklingfiléerna är fyllda med pesto och färskost smaksatt med tryffel. Gillar du inte tryffel kan du välja en annan smak på färskosten, det finns många sorter att välja på.

Petra Lindstrand
Fylld kyckling med pesto, färskost, körsbärstomater och spenat
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 3 msk basilikapesto
  • 150 g färskost - med tryffel (14 %)
  • 3 msk ströbröd - gärna panko
  • 800 g tomater - blandade körsbärskvisttomater och vanliga
  • 2 vitlöksklyftor
  • 175 g babyspenat
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 800 g färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär djupgående snitt längs med kycklingen så att det bildas en ficka. Rör ihop pesto och färskost och fördela så mycket fyllning det går i fickorna. Täpp till med smala träspett. Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper. Bred på resterande fyllning och strö över ströbröd. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Halvera stora tomater. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på. Lägg tomater och vitlöksklyftor runtom kycklingen och ringla över 1 msk olja och 1 msk vinäger. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.

  3. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Lägg spenaten i vattnet och låt den hastigt sjunka ihop. Häll över i en sil och skölj i kallt vatten. Krama ut överflödigt vatten. Sprid ut spenaten på plåten och blanda runt den med vitlöken och saften från tomaterna.

  4. Servera kycklingen med tomater, spenat och färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?