Fully loaded chickenburger

Kycklingburgare med bacon, cheddar, avokado och spenat. En favorit för alla burgarälskare. Lägg på osten på burgarna under de sista minuterna i stekpannan så hinner osten smälta lite.

Elisabeth Johansson
Fully loaded chickenburger
Foto: Joel Wåreus

Chickenburger

  • 700 g kycklingfärs
  • 2 tsk cajunkrydda
  • 2 krm svartpeppar - malen
  • 1 tsk salt
  • smör - till stekning
  • 4 cheddarost
  • ev bbq-sås

Vitlöksmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 - 2 msk gräddfil - eller crème fraiche

Tillbehör

  • 8 bacon
  • 4 hamburgerbröd
  • 30 g babyspenat
  • 8 tomatskivor
  • 1 avokado - skivad
  • 0,5 rödlök - skuren i ringar

Gör så här

  1. Chickenburger: Blanda ihop alla ingredienser utom cheddarosten och BBQ-såsen och forma till fyra burgare. Stek i smör eller grilla burgarna på båda sidor tills de är helt genomstekta. Lägg på ostskivorna de sista minuterna så att osten hinner smälta lite.

  2. Om man grillar burgarna pensla dem med olja först. Vill man ha mer smak på burgarna kan man pensla översidan med BBQ-sås efteråt.

  3. Vitlöksmajonnäs: Rör ihop alla ingredienserna.

  4. Servering: Grilla eller stek baconen och lägg dem på ett hushållspapper.

  5. Grilla eller stek hamburgerbröden. Lägg spenat, tomatskivor och avokado i bröden. Lägg på burgarna, avokado, bacon, vitlöksmajonnäs och rödlök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

 

Läs mer: 

Hamburgare med Västerbottensost