Fryst pepparkaksrulle med lingongrädde

Att ha en kaka på lut i frysen är verkligen praktiskt under julhelgen.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

Botten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk kryddnejlikor - malda
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk gräddfil

Lingongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörd lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Rör ner det i äggvispet tillsammans med gräddfilen. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret.

  3. Grädda bottnen i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

  4. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under långpannan.

  5. Lingongrädden: Vispa grädden hårt. Vänd ner lingonsylten.

  6. Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret så att skarven kommer ner. Förpacka och frys rullen. Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!