Fryst citronsufflé limoncello

Efter tre timmar i frysen är citronsufflén halvfryst och färdig att servera. Vill du ha den förberedd och färdig i frysen längre tid tas den i stället fram och tempereras 20 min inför serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 3 äggula
  • 0,5 dl limoncello (citronlikör)

Servering

  • 0,5 citronskal - strimlat
  • 1 pkt bär - färska
  • 1 cl likör - att stänka över, ev

Gör så här

  1. Koka hälften av sockret i vattnet tills det är lätt ljusbrunt, ca 10 min. Häll sockerkaramellen i botten på formar eller koppar.

  2. Vispa grädden.

  3. Vispa gulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa någon minut till.

  4. Vänd ner vispgrädden och fördela krämen i formarna. Frys dem 3 timmar eller längre.

  5. Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp suffléerna. Garnera med citronskal och stänk över några droppar likör.

    Variation. Byt citron och citronlikör mot apelsin och apelsinlikör och få i stället en apelsinsufflé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!