Frusen chokladcheesecake med hasselnötter

Recept på krämig frusen chokladcheesecake som garanterat kommer att göra succé!

Anna Wendt
Frusen chokladcheesecake med hasselnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter - rostade
  • 7 dadlar - färska
  • 1 msk nutella
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 400 g färskost - naturell, rumsvarm
  • 200 g nutella
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl hasselnötter - rostade
  • 25 g vit choklad
  • 25 g mörk choklad - mörk
  • kexchoklad - eller annat chokladgodis
  • kakao

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna i matberedare till ett fint pulver.

  2. Kärna ur dadlarna. Blanda ner dadlar och nutella i matberedaren och mixa tills det blandats ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Låt svalna. Vispa färskosten fluffig. Vispa ner choklad, nutella och salt. Vispa grädden med florsockret och vänd ner i färskostblandningen.

  4. Häll smeten över hasselnötsbottnen och slå formen några gånger mot en bordsskiva eller bänk så att smeten sätter sig ordentligt. Ställ i frysen ca 4 timmar.

  5. Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 45 min före servering. Garnera med hasselnötter, riven choklad, krossad kexchoklad och kakao.

  6. Läs också: Recept på hemgjord hasselnötskräm

Vad tyckte du om receptet?