Frukttårta

Grenadin färgar gelén vackert röd, koncentrerad hallonsaft går också bra.
Charlotte Jenkinson
Foto: Ulf Svensson

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 dl passoã - (passionsfruktlikör)

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g physalis
  • 300 g vindruvor - kärnfria, blåa

Gelé

  • 4 gelatinblad
  • 1,25 dl vatten
  • 0,75 dl grenadine - eller outspädd hallonsaft

Gör så här

  1. Vispa grädden fast till fyllningen. Skala och mosa bananen tillsammans med citronsaften. Blanda bananen med grädden. Dränk in tårtbottnarna med likören eller saften. Lägg ihop bottnarna med banangrädde emellan.

  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och grenadin i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Låt lagen svalna tills den blivit trögflytande.

  3. Vispa grädden fast till garneringen. Bred ett tunt lager på tårtan. Fyll resten av grädden i en spritspåse. Skala ca hälften av physalisen. Fördela physalis, med och utan skal, och vindruvor i en stor hög mitt på tårtan. Skeda gelén över frukten. Spritsa grädden runt om tårtan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!