Fruktremmar

Fruktremmar är ett nästan nyttigt fruktgodis. Tre olika blandningar: Ananas- och mangoremmar, hallon- och blåbärsremmar och hallonremmar. Snabbt att göra - men behöver tid att torka i ugnen.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ananas- och mangoremmar

  • 225 g ananas - fryst
  • 225 g mango - fryst
  • 2 msk honung - –3 msk
  • 1 banan
  • 1 krm vaniljpulver

Hallon- och blåbärsremmar

  • 225 g hallon
  • 225 g blåbär
  • 2 msk honung - –3 msk
  • 1 banan

Hallonremmar

  • 500 g hallon
  • 2 msk honung - –3 msk
  • 1 banan

Gör så här

  1. Ananas- och mangoremmar: Sätt ugnen på 75°. Koka ananas, mango och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.

  2. Mixa ananasblandning, banan och vaniljpulver slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Ställ plåten mitt i ugnen ca 5 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.

  4. Hallon- och blåbärsremmar: Koka hallon, blåbär och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.

  5. Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.

  7. Hallonremmar: Koka hallon, och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.

  8. Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

  9. Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.

Vad tyckte du om receptet?

 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.