ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Fruktremmar
I ugn: 5 timmar
Aktiv tid c:a 15 minuter
Fruktremmar är ett nästan nyttigt fruktgodis. Tre olika blandningar: Ananas- och mangoremmar, hallon- och blåbärsremmar och hallonremmar. Snabbt att göra - men behöver tid att torka i ugnen.
Ananas- och mangoremmar
-
225 g
ananas
- fryst
-
225 g
mango
- fryst
-
2 msk
honung
- –3 msk
-
1
banan
-
1 krm
vaniljpulver
Hallon- och blåbärsremmar
-
225 g
hallon
-
225 g
blåbär
-
2 msk
honung
- –3 msk
-
1
banan
Hallonremmar
-
500 g
hallon
-
2 msk
honung
- –3 msk
-
1
banan
Gör så här
-
Ananas- och mangoremmar: Sätt ugnen på 75°. Koka ananas, mango och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
-
Mixa ananasblandning, banan och vaniljpulver slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
-
Ställ plåten mitt i ugnen ca 5 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
-
Hallon- och blåbärsremmar: Koka hallon, blåbär och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
-
Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
-
Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
-
Hallonremmar: Koka hallon, och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
-
Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
-
Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.