Fruktig grönkålssallad med fetaost

En härlig vintersallad med mycket frukt, salt fetaost, nötter, samt julens hippaste grönsak: grönkålen! Andra vinterfrukter som är goda i salladen är röd grapefrukt, physalis och katrinplommon.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk nötolja
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 - 1,5 l grönkålsblad - repade
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • 2 - 3 klementiner
  • 1 granatäpple
  • 1 dl dadlar - strimlade
  • 100 - 150 g fetaost
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Blanda med vinägern och låt marinera i cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i olja och honung.

  2. Blanda grönkål och lök, gärna med händerna så att dressingen ”masseras” in i grönkålen. Krydda med salt och peppar.

  3. Skala klementinerna med kniv så att det vita försvinner. Skiva klementinerna. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna, till exempel med en liten sked. Plocka bort de vita hinnorna.

  4. Lägg upp grönkål och på ett fat. Stick in klementinskivor. Strö på dadlar, smulad ost, delade nötter och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök