Fruktfyllt marsipanbröd

Marsipanbrödet är fyllt med finhackade fikon och aprikoser som blandas med konjak och äggula.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 1 msk brun farin
  • 1 msk konjak
  • 3 aprikos - torkad finhackade
  • 2 fikon - finhackade
  • 200 g mandelmassa - eller marsipan

Garnering

  • 30 g mörk choklad - mörk
  • 2 msk sötmandel - flagad hackad
  • 2 aprikos - torkad finhackade

Gör så här

  1. Vispa samman äggulan och farinsockret. Tillsätt konjaken och lägg i fikon och aprikoser. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  2. Mixa med mixerstav aprikoser och fikon med spadet till en nästan slät massa. Tryck eller kavla ut mandelmassan till en tunn platta med en liten fördjupning i mitten.

  3. Lägg aprikos- och fikonfyllningen i fördjupningen och täck noggrannt med mandelmassan. Forma till en rulle.

  4. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Pensla marsipanbrödet runt om. Strö på sötmandel och aprikos innan chokladen hunnit stelna.

  5. Ställ i kylskåp tills chokladen stelnat. Skär rullen i tunna skivor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!