Frukt- och nötbröd

Recept på ett enkelt frukt- och nötbröd. Bara att röra ihop smeten, hälla i en form och grädda. Brödet blir bättre när det får vila över natten. Passar perfekt till vällagrade ostar.
Recept på frukt- och nötbröd som är mycket lättbakat.
Recept på frukt- och nötbröd som är mycket lättbakat. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g frukter och bär - torkade t ex äpplen, aprikoser och blåbär
  • 300 g nötter - blandade t ex solrosfrön, pumpakärnor och cashewnötter
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl dinkelsikt - (240 g)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 5 dl yoghurt - naturell

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka frukten och nötterna. Blanda frukt och nötter med rågmjöl, dinkelsikt, bikarbonat och salt. Blanda ner yoghurt. Rör ihop till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en 1 1/2 liters form klädd med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!