Frukt i konjak

Här har vi blandat flera frukter, men det går att välja bara en sort. I stället för konjak kan du ta samma mängd Apricot Brandy, men minska då lite på sockret.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 2 nektariner
  • 4 plommon
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl konjak

Tillbehör

  • grädde - eller vaniljglass

Gör så här

  1. 1.Koka upp vatten och sjud persikor, nektariner och plommon ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalen.

  2. Kärna ur och skär frukterna i kvartar eller klyftor.

  3. Blanda socker, vatten och vaniljstång snittad på längden i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills sockret löst sig. Skrapa fröna ur vaniljstångens mitt så att de blandas ut i lagen.

  4. Lägg frukten i den heta lagen och låt sjuda ca 1/2 min. Låt det hela svalna något och tillsätt konjak. Låt det kallna och servera frukten med sin konjakslag, samt lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!