Frukostfrallor  

Frukostfrallor gräddas i grillen. Passa på och använd eftervärmen från grillen och baka frallor som sparas till frukost dagen därpå.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dl vatten - + 2 dl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)

Fyllning

  • 1 röd paprika - stor
  • 150 g ost - lagrad, t ex grevé
  • 150 g skinka - rökt, i tunna skivor

Gör så här

  1. Koka upp 2 dl vatten. Häll det över grahamsmjölet och låt stå och svälla ca 15 min.

  2. Häll 2 dl kallt vatten över grahamsblandningen och tillsätt jäst, salt och vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg med elvisp eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  3. Fyllning: Kärna ur och skär paprikan i 12 bitar. Skär osten i 12 tjocka skivor.

  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Tryck ut varje bit till en platta och fördela paprika, ost och skinka på varje bit. Vik upp kanterna och forma degen runt fyllningen till en rund, slät bulle. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min i rumstemperatur eller lägg dem i kylen ca 2 timmar.

  5. Ta fram bullarna, om de legat i kylen, och rumstemperera dem ca 10 min.

  6. Se till att grillen håller ca 225° och lägg i en baksten. Lägg bullarna på grillplåten och lägg den på den varma bakstenen. Lägg på grillens lock och grädda bullarna ca 15 min. Ta dem från grillen och låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!