Frukostdrink med färsk ingefära och kombucha

Recept på frukostdrink med färsk ingefära och kombucha. Du som är ovan vid kombucha kan smygprova det i den här läskande morgondrinken. Kombucha innehåller probiotika som sägs vara bra för magen och hela kroppen.

Liselotte Forslin
Frukostdrink med färsk ingefära och kombucha
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4 dl kombucha - med ingefära
  • 2 dl fruktdryck - konc, t ex med smak av hallon och persika
  • 1 msk ingefära - riven
  • 4 dl kolsyrat vatten

Garnering

  • 4 gurkskivor - tunna, skurna på längden
  • 4 jordgubbar - skivade
  • 1 persika - i skivor
  • mynta
  • is

Gör så här

  1. Häll kombuchan i en stor kanna. Tillsätt den koncentrerade fruktdrycken och ingefära. Låt stå övertäckt i kylen i 20–30 min.

  2. Sila bort ingefäran från drycken och tillsätt kolsyrat vatten. Lägg i gurkskivor, jordgubbsskivor, persikoklyftor och mynta. Servera gärna med is.

Vad tyckte du om receptet?