Frukostbullar

Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 5 dl vatten - kallt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetekli
  • 1 l vetemjöl

Pensling

  • vatten
  • vallmofrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, lite sparas till utbakningen. Degen ska vara lite lös.

  2. Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den i 8 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper

  3. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Täck med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.

  4. Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!