Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Frukostfrallor – jäser under natten & gräddas på morgonen

Recept på nattjästa frukostfrallor. En doft av nybakat bröd sprider sig i köket till frukost. Bröden jäser under natten och gräddas på morgonen.
Allt om Mat
Frukostfrallor – jäser under natten & gräddas på morgonen
Frukostfrallor – jäser under natten & gräddas på morgonen
Frukostfrallor – jäser under natten & gräddas på morgonen
Foto: Thinkstock

Ingredienser

  • 0,25 pkt jäst
  • 5 dl vatten - kallt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetekli
  • 600 g vetemjöl

Pensling

  • 1 dl vatten
  • 3 msk vallmofrö

Gör så här

  1. Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke.

  2. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Degen ska vara lite lös.

  3. Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. (Vill du ha fler, mindre frallor går det bra dela degen i fler bitar.) Pensla med vatten och strö på vallmofrö. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.

  4. Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?