Frukostbröd – saftiga och hållbara

Recept på frukostbröd. De här frukostbröden är saftiga, hållbara och mycket uppskattade bland barnen.
Allt om Mat
Recept på frukostbröd med keso i degen.
Recept på frukostbröd med keso i degen. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g keso naturell
  • 1 msk sirap
  • 0,5 tsk brödkrydda - mald
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 3 dl rågsikt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Pensling

  • 1 ägg
  • 0,5 dl solrosfrö

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.

  2. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.

  3. Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!