Frozen black forest cheesecake  

Frozen black forest cheesecake är en frusen cheesecake med blåa bär. Bären ger cheesecaken en härligt koncentrerad bärsmak och vacker blålila färg. En given succé efter middagen.  
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 250 g digestivekex

Fyllning

  • 225 g blåbär
  • 225 g björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk citron - pressad
  • 400 g färskost - naturell
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk - sötad (397 g)

Topping

  • 2 dl vispgrädde

Garnering

  • 250 g björnbär och blåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.

  3. Fyllning: Lägg bär, socker och citronsaft i en kastrull och värm tills sockret smält. Mosa bären lätt med en potatisstöt. Häll av vätskan och låt kallna.

  4. Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa slätt.

  5. Blanda ner bärmoset och häll krämen i formen. Ställ i frysen ca 4 timmar.

  6. Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 1 timme före servering. Vispa grädden och bre den ovanpå. Garnera med björnbär och blåbär. Pudra över florsocker och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!