Fröknäcke – enkelt recept

Recept på fröknäcke – ett knaprigt , gott och nyttiga bröd. Passar fint till färskoströra.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl linfrön - hela
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 dl vatten - kokande
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser förutom salt och rör om. Låt stå och svälla 10-15 min.

  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på bakplåtspapperet. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten jämnt med händerna. Ta bort det översta papperet och strö över flingsalt.

  3. Grädda fröknäcket mitt i ugnen 40-45 min tills det är torrt och gyllenbrunt. Låt kallna och bryt försiktigt i bitar. Recept: Färskoströra med vitlök, gräslök och citron

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!