Frökex med pumpa, linfrön och dadlar
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Frökex med pumpa, linfrön och dadlar är knapriga och lite sega kex, fulla av fiber och frön. Perfekta att ha på lut i träningsväskan, i ask med smörgåspapper mellan, när hungern smyger sig på.
Ingredienser
-
6
dadlar
- färska
-
0,5 dl
kokosolja
-
1 dl
solrosfrön
- naturella
-
1 dl
linfrön
-
0,5 dl
pumpakärnor
-
3 dl
havregryn
-
1 dl
psylliumhusk
- Risenta
-
1 krm
salt
-
2 dl
vatten
Gör så här
-
Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt. Smält kokosoljan. Lägg dadlarna i en matberedare tillsammans med kokosolja, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, havregryn, psylliumhusk och salt. Mixa tills allt är finhackat.
-
Lägg över smeten i en bunke och häll över vattnet. Låt stå ca 15 min, tills vattnet absorberats. Sätt ugnen på 160°.
-
Dela frömixen i två delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt. Lägg över på en plåt och lyft bort det översta bakplåtspapperet.
-
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills det fått lite färg och är knaprigt. Ta ut och skär i kvadrater, ca 6 x 6 cm. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 15 min. Ta ut och låt kallna på galler.