Fröbröd – enkelt recept på nyttig limpa

Recept på ett saftigt fröbröd med crème fraiche och keso. Strö över lite solrosfrön och linfrön innan du gräddar limpan i ugnen.
Elisabeth Johansson
Fröbröd – enkelt recept på nyttig limpa
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dl solrosfrön
  • 3 dl linfrö - hela
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg

Att strö över

  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk linfrö - hela

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.

  3. Mixa solrosfröna.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  5. Smält smöret. Blanda smör, crème fraiche, keso och ägg i en skål. Blanda i de torra ingredienserna i smeten, rör om tills allt blandats ordentligt. Lägg smeten i formen, jämna till ytan och strö över solrosfrön och linfrön.

  6. Grädda brödet mitt i ugnen i 60 minuter. Ta ut brödet och låt det vila i formen 5 minuter. Lyft sedan ur brödet och låt det svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök