Frittata toppad med kantareller, lingon och örter

Frittatan kan ätas både varm och kall. Den kan skäras i snibbar eller bitar så att det är klart till gästerna eller så kan gästerna få skära sin egen bit.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Frittata toppad med kantareller, lingon och örter
Foto: ANDERS NORRSELL

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 potatisar - kokta
  • 6 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm nymald svartpeppar - + 1 krm
  • 2 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 dl ost - riven, smakrik
  • 200 g kantareller

Garnering

  • 0,5 dl lingon
  • timjankvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Skär potatisen i bitar. Fräs lök i 2 msk smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Lägg i

    potatisen när löken börjar bli mjuk och stek ytterligare ca 2 min.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar och häll i stekpannan. Peta med en gaffel så att smeten rinner ner mellan potatisbitarna.

  3. Strö över ost och sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Ansa och stek kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan kokat in. Lägg i 1 msk smör och stek ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Ta ut frittatan och toppa med kantareller, lingon och timjan. 

Vad tyckte du om receptet?