Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker

Recept på frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Frittatan passar perfekt i matlådan, ta med en sallad till.
Allt om Mat
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 blomkålshuvud - (600 g)
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g gravad lax - i skivor
  • 100 g västerbottensost - riven

Garnering

  • smörgåskrasse - klippt, ca 1/2 ask

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj och skär broccoli och blomkål i små buketter. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.

  3. Fördela lax, broccoli, blomkål och ost i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen 35-40 min.

  4. Skär i portionsbitar före servering och garnera med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?