Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker

Recept på frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Frittatan passar perfekt i matlådan, ta med en sallad till.
Allt om Mat
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker.
Frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 blomkålshuvud - (600 g)
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g gravad lax - i skivor
  • 100 g västerbottensost - riven

Garnering

  • smörgåskrasse - klippt, ca 1/2 ask

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj och skär broccoli och blomkål i små buketter. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.

  3. Fördela lax, broccoli, blomkål och ost i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen 35-40 min.

  4. Skär i portionsbitar före servering och garnera med smörgåskrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!