Frittata med timjan och soltorkad tomat

Recept på frittata med timjan och soltorkad tomat. Oljan som tomaterna ligger i sparas till att steka potatisen i.
Eta Kroon
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 5 potatisar - (400 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 rödlök
  • 50 g soltorkade tomater - i olja
  • 1 kruka timjan
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Stek den i olja från tomaterna, 5–6 min på medelvärme, under omrörning. Tillsätt hälften av saltet.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Låt dem steka med potatisen ca 2 min mot slutet.

  3. Strimla tomater och hacka timjan. Blanda ner tomater och timjan i stekpannan.

  4. Vispa ihop ägg, vatten och resterande salt och häll blandningen i stekpannan.

  5. Sänk värmen, täck med lock och stek vidare tills frittatan stannat. Det tar 6–8 min. Servera genast med extra timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!