Frittata med kirskål och chèvre

Frittata med kirskål och chèvre serveras gärna med en sallad på ogräs, som t ex späda maskrosblad och harsyra blandad med grönsallad och skott.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Frittata med kirskål och chèvre
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 g potatis - fast sort
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini - liten (150 g)
  • 50 g kirskålsblad - späda
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 6 ägg
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och låt svalna.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Grovriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Förväll kirskålen i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av.

  4. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter, 2–3 min. Ta upp löken på ett fat. Stek potatisen i 1 msk olja i pannan tills den fått fin färg.

  5. Vispa upp äggen och rör ner lökfräs, zucchini, kirskål, smulad chèvre och pinjenötter. Krydda med salt och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan och blanda med potatisen. Ställ pannan mitt i ugnen och grädda ca 25 min. Ta ut och låt svalna något före servering. Tänk på att handtaget är varmt! Kan serveras varm eller kall.

Vad tyckte du om receptet?